Steffest Digitale Pulptuur

Commentaar toevoegen
Je reactie
Je naam
Url (van je website of blog of ....)
Antispam
Om zeker te zijn dat je geen Spam-robot bent, moet je even de volgende vraag beantwoorden:
Wat is geen dier? Paard, hond, mier, lepel, kip

Geef je commentaar op:
Cloudcamp Brussel

Frank stuurde me een mailtje om mijn aandacht erop te vestigen dat er volgende donderdag een soort mini-barcamp specifiek rond cloud computing plaatsvindt: Cloudcamp
Waarschijnlijk wist hij niet dat dat een schot in de roos was - ik ben al een tijdje aan het uitkijken naar een hosting oplossing die het toelaat goedkoop met server instances te smossen voor kleine startup projectjes en die toch de mogelijkheid bieden naadloos door te schalen als de applicatie wat tractie krijgt.
Cloud computing belooft dat allemaal waar te kunnen maken.
Op FOWA was dat al in van de hot topics, maar een gelegenheid om dat eens op Belgische schaal te bespreken komt als geroepen.
Dus: Op naar Brussel, donderdag 30 oktober om 20 uur (bovendien is't gratis en is er nog plaats)

Een oplossing als Google app engine spreekt me niet aan: door je applicatie in een specifiek scripting framework te schrijven koppel je jezelf onherroepelijk vast aan de Google engine - een gevaarlijke positie om jezelf in te zetten want waar ga je heen als je niet meer tevreden bent van het platform of wanneer google besluit je account te blokkeren ?

In de meer generieke virtuele server oplossingen lijken de 2 interessantste oplossingen de Amazon Elastic Cloud te zijn en UK based Flexiscale.
Of het allemaal wel zo financieel interessant is voor de wat grotere projecten, vergeleken met een eigen dedicated server?
Ik heb er zo mijn twijfels over, maar het is zeker de moeite om er wat dieper in te duiken.
Te beginnen met cloudcamp